Logo

Wat kan Denk doen

Als u aan de hand van de stappen 'Wat heb ik' en 'Wat kan ik zelf doen' onvoldoende verbetering van uw klachten ervaart, kunt u bij Denk terecht voor hulp. We streven ernaar u zo kort en krachtig mogelijk te behandelen.

Intake bij Denk

Het doel van het intakegesprek is het in kaart brengen van uw klachten. Door samen te kijken naar hoe u omgaat met de gebeurtissen in uw leven. We zoeken naar de relatie tussen uw gewoontes, omstandigheden en klachten. Hierdoor krijgt u meer overzicht in uw problematiek en controle over uw huidige situatie. Op basis van het intakegesprek krijgt u van ons een passend behandeladvies.

Behandeling bij Denk

Bij aanvang van een behandeling wordt er samen met u een behandelplan gemaakt. In het behandelplaan staan uw klachten, de behandelvorm (individuele of groepsbehandeling) en persoonlijke behandeldoel beschreven. Grenzen leren stellen, leren ontspannen of hulp leren vragen kunnen een doel zijn.

Tijdens de behandeling leert u negatieve gedachtenpatronen om te buigen en krijgt u handvatten om nieuw gedrag aan te leren. Dit gebeurt met name aan de hand van opdrachten die u samen met uw behandelaar opstelt. Deze opdrachten kunt u maken via uw eigen digitale cliëntenportaal.

Gedurende en na de behandeling wordt geëvalueerd. Dit betekent dat we gaan kijken of er voldoende verbetering te zien is. We verzoeken u dan opnieuw een vragenlijst in te vullen. De resultaten worden met u besproken in een evaluatiegesprek. De uitkomst van de evaluatie kan zijn dat u klachten zijn afgenomen en u voldoende grip heeft gekregen om zelf verder te kunnen gaan. Mocht dit niet het geval zijn, dan kijken we samen met u welk aanbod nodig is.

Afsluiten van behandeling

Het veranderen uw eigen gewoontes gaat met vallen en opstaan. Het gaat erom dat u meer grip op uw situatie krijgt, zodat u weer verder kunt. Het is zaak dat u datgene wat u hebt geleerd blijft toepassen. We stellen samen met u een schema op dat u op moeilijke momenten kan helpen om datgene wat u tijdens de behandeling hebt geleerd weer te gebruiken.

Deel deze pagina